Đề Thi Học Kỳ 2 Môn Tiếng Anh Lớp 10 Có Đáp Án-Đề 1

0
29

Đề Thi Học Kỳ 2 Môn Tiếng Anh Lớp 10 Có Đáp Án-Đề 1

PART A. PHONOLOGY (1 pt)
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. Circle the correct answer A, B, C or D. This is an example at the beginning (0).
0. A. answer        B. solemn        C. schooling         D. visit
1. A. straw          B. rousing        C. music              D. compose
2. A. photograph         B. Stephen         C. enough         D. cough
3. A. group         B. gift              C. golf                 D. geography
II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others. Circle the correct answer A, B, C or D. This is an example at the beginning (0).
0. A. money       B. army          C. afraid               D. people
1. A. anthem      B. nation         C. peaceful            D. device

PART B. GRAMMAR AND VOCABULARY (5 pts)
I. Choose the best answer to complete each of the following sentences. Circle the correct answer A, B, C or D. This is an example at the beginning (0).
0. Jane often ______________ to bed at 10 pm.
A. go B. to go C. goes D. has gone
1. _____________ we take the train instead of the bus? – It is faster.
A. How about B. Lets C. Why not D. Why don’t
2. National park helps to _________________ endangered animals.
A. protect B. produce C. threaten D. provide
3. If Minh ______________ enough money, he would buy a new house in Ha Noi.
A. has B. had C. had had D. has had
4. Remember _____________ the letter for me tomorrow.
A. posting B. post C. will post D. to post
5. I didn’t know your father was in ___________ hospital, so I didn’t come and visit him.
A. a B. an C. the D. no article
6. Walking 10 miles made him ___________________.
A. tiring B. tired C. tire D. to tire
7. Every four years young people from all over Asia gather together to ______________ in Asian Games.
A. compete B. fight C. struggle D. quarrel
8. It was not until last year ____________ he got a job.
A. when B. that C. which D. where
9. Van Cao is one of the most well-known _____________ in Viet Nam
A. actors B. authors C. musicians D. singers
10. A new library ________________ in my village since last January.
A. is built B. was built C. has been built D. had been built
11. It would have been a good crop ________________________.
A. if the storm didn’t sweep B. had the storm not swept
C. Unless the storm hadn’t swept D. hadn’t the storm swept
Trang 1/3
12. John: What do you think of love story films?
Jane: _____________________
A. Oh, I find them interesting B. Yes, I do
C. I think so D. I watch them every day
II. Identify the letter A, B, C or D that must be changed for the sentences to be correct.
1. I don’t like talking to that guy. He is a very bored person.
A                   B                       C                D
2. Before he became a film star, he has been a stunt man for 5 years
A                        B                C                                 D
3. He said that he would help her if she had asked him.
A              B             C              D
4. It was not until his mother came home that Dave does his homework
A                               B                     C              D
III. Put the correct form of the words in the brackets in the following sentences.
1. It was not until 1915 that the cinema (real)_______________ became an industry.
2. He has to repair this (break)_______________ chair.
3. Joan came first in the poetry (compete)____________________.
4. He is one of the most (bore)___________________ people I’ve ever met. He never stops talking and never says anything interesting.

PART C. REAADING COMPREHENSION (2 pts)
I. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to fill in each gap.
The history of Film
The world’s first film was shown in 1895_______1______ two French brothers, Louis and Auguste Lumiere. Although it only ________2______ of short, simple scenes, people loved it and films have become popular ever since. The first films were silent, with titles on the screen to _________3_________ the story. Soon the public had _______4_______ favorite actors and actresses and, in this way, the first film stars appeared. In 1927, the first “talkie”, a film with sound, was shown and from then on, the public would only accept this kind of film.
1. A. from         B. at          C. by          D. in
2. A. belonged          B. held          C. contained         D. consisted
3. A. explain         B. read         C. perform         D. join
4. A. its            B. his         C. our         D. their
II. Read the passage below and answer the following questions.
Football
The idea of two teams pushing backwards or forwards to each other began in ancient Egypt as a ceremony celebrating good harvests. The Roman army of Julius Caesar brought it to Britain, where people quickly began to play it. Today’s association football, or soccer, comes directly from “association”, which students called “Assoc”.
The first description of English football appeared in 1775 in London. Rules of those days were not as strict as they are today, and games frequently ended in fights with broken arms and legs and even deaths. The number of players could exceed 500 and a game could last a day.
The birth of modern football took place in London in October 1863 when the football Association was formed, and in the following few years most of the rules as we know them were adopted. Today, big football games in London are played at Wembley Stadium, few miles from the centre of London.
1. Who brought the idea of football to Britain?
___________________________________________________________________.

2. Where did the word “soccer” come from?
____________________________________________________________________.
3. Were rules of those days as strict as they are today?
___________________________________________________________________.

4. When was modern football born?
___________________________________________________________________.

PART D. WRITING (2 pts)
I. Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same as the given ones.
1. Tom didn’t learn hard enough to pass the final English exam. (Use the conditional sentence)
If Tom______________________________________________________________.

2. Quan didn’t listen to everybody’s advice until he failed. (Use the structure “It was not until……”)
It was not ___________________________________________________________.

3. We listen to pop music every day. We want to relax. ( Use to –infinitive )
We listen to _________________________________________________________.

4. She puts aside a part of her salary to buy a dictionary. ( Make a question for the underlined part)
____________________________________________________________________.

II. Use the given words or phrases to make the meaningful sentences.
1. Uncle Ho/ born/ Nghe An/ 1890/ a Confucian family.
____________________________________________________________________.

2. He/ be/ Vietnamese politician/ poet.
____________________________________________________________________.

3. He/ visit/ many countries/ world.
____________________________________________________________________.

4. Uncle Ho/ be/ founder of the People’s Republic of Vietnam/ and work/ all his life/ liberate and unify his country.
____________________________________________________________________

_______________________________________________________________________.

– THE END –

ĐÁP ÁN(KEY)
PART A. PHONOLOGY
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. Circle the correct answer A, B, C or D.
1. A         2. B          3. D
II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others. Circle the correct answer A, B, C or D.
1. D

PART B. GRAMMAR AND VOCABULARY
I. Choose the best answer to complete each of the following sentences. Circle the correct answer A, B, C or D.
1. D        2. A        3. B        4. D       5. D       6. B
7. A        8. B        9. C       10. C      11. B     12. A
II. Identify the letter A, B, C or D that must be changed for the sentences to be correct.
1. D      2. C       3. B        4. C
III. Put the correct form of the words in the brackets in the following sentences.
1. really      2. broken      3. competition       4. boring

PART C. READING COMPREHENSION (2 pts)
I. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to fill in each gap.
1. C      2. D      3. A      4. D
II. Read the passage below and answer the following questions.
1. The Roman army of Julius Caesar (brought it to Britain).
2. The word “soccer” comes from “association”
3. No, they weren’t
4. (It/ Modern football was born) in October 1863.

PART D. WRITING (2 pts)
I. Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same as the given ones.
1. If Tom had learned hard enough, he would have passed the final English exam.
( If Tom had learned hard enough, he wouldn’t have failed the ……)
2. It was not until he failed that he listened to everybody’s advice.
3. We listen to pop music every day to relax.
4. What does she put aside a part of her salary for?
II. Use the given words or phrases to make the meaningful sentences.
1. Uncle Ho was born in Nghe An in 1890 into a Confucian family.
2. He was a Vietnamese politician and poet
3. He visited many countries in the world
4. Uncle Ho was the leader of the People’s Republic of Vietnam and worked all his life to liberate and unify his country.

BÌNH LUẬN

Vui lòng nhập bình luận của bạn
Vui lòng nhập tên của bạn ở đây