Bài Tập Tiếng Anh 10 Unit 1: A Day In The Life Of Có Đáp Án- Mai Lan Hương

0
1331

Bài Tập Tiếng Anh 10 Unit 1: A Day In The Life Of Có Đáp Án- Mai Lan Hương. Các bạn xem bài tập có key ở dưới.

UNIT 1​​ A DAY IN THE LIFE OF ...

 

I. Write the word so that /I/ becomes /i:/ and vice versa.​​ 

/i/  /i:/

1. richreach ​​ 

2................... peak

  • hit ...................

  • ..............  beat

  • rid  .........................

6. ............  ​​ sheep

7. ​​ live ....................

8...............  seek

  • sin .....................

  • chip ......................

II. Match the italicized verbs in column A with their meanings in column B.​​ 

​​  A B

  • When did the plane​​ take off?​​  a. building

2. The thieves ran away when the burglar alarm went off.b. move downward

3. Let's take a break. We'll goon when you are readyc. ​​ made stop burning

4. Could you​​ get​​ me​​ up​​ early tomorrow? d.​​ ​​ leave the ground

5. She laughed and​​ chatted​​ happily with other womene. talked in a friendly way

6. Did anyone see Sue getting on the bus? f. ​​ stopped

7. Suddenly the plane seemed to​​ dip.​​  g. getting​​ into

8. ​​ I've given up​​ trying to understand her. h. ​​ get out of bed

9. ​​ We had trouble​​ putting up​​ the tent in the dark. i.​​ ​​ continue

10. ​​ Fire fighters soon​​ put out​​ the fire. j. ​​ rang,

III. Complete the passage with the correct form of the verb in the brackets.

 There (1)...............(be) three adults and two children in the Bartons. The children are ​​ Ben, aged twelve, and little Stella, who is four. Their parents are Andrew and Marion. The other adult is Leslie, who is Andrew's brother. He is twenty-four. They (2)........... (live) in Newcastle, a large city in the north‑​​ east of ​​ England.

 On weekday mornings, everyone (3)............(get up) early. Andrew​​ Barton 4).............. (work) for a company which (5).............. (manufacture) computers. He (6)............... ​​ (leave) at seven o'clock. He (7)............ (like) to avoid the rush hour, he says. Marion (8)............ (suspect) that really he wants to avoid having breakfast with the children, who (9)............. (be) very noisy.

 Ben (10)............... (catch) the school bus at eight-fifteen. Leslie (11).............. (be) at university, studying physics. He lives away from home during term-time, so he (12)............. (avoid) the noise, too.​​ 

Stella (13)............ ​​ (not go) to school yet, of course. Next year, she (14)............... (start) at the nursery school where Ben used to go. Her mother (15)................. (look) forward to this. as it will mean that she can go back to work. Before her marriage, she (16).............. (live) in London, where she (17)....................(work) for the National Gallery. She (18)............... (hope) to find the same sort of job in Newcastle.

IV. Complete the conversation. Put in the past simple form of the verbs.​​ 

Claire : (1)................................... (you/ have) a nice weekend in Paris?

Mark : Yes, thanks. It (2).................. (be) good. We (3)........................​​ (look) around and then we (4)................ (see) a show. We (5)​​ .....................(not/ try) to do too much.

Claire​​  : What sights (6)...............................(you/ see)?

Mark: We had a look round the Louvre. I (7) .................... (not/ know) there was so much in​​ there.

Claire : And what show (8)........................ (you/ go) to?

Mark​​  : Oh, a musical. I forget the name. I (9).................... (not/ like) it.

Claire : Oh dear. And (10)........................ (Sarah/ enjoy) it?

Mark: No. not really. But we (11).....................(enjoy) the ​​ weekend. Sarah did some shopping, too, but ​​ I (12)................ (not want) to go shopping.

V.​​ Complete the sentences. Put the verb into the correct form.​​ 

  • Trees................more quickly in summer than in winter. (grow)

  • 'Shall I phone at 6:00?' `No, I...............................dinner at that time. (nor­mally/ cook)

  • We.....................at about 7:00. Couldn't you come an hour later? (usu­ally/ get up)

  • In 1788 he............................his last great work in Vienna. (write)

5. She............................at Kennedy Airport at 2 o'clock this morning. (arrive)

6. I refuse to believe that he....................... the car was stolen. (not know)

7. ‘How are you getting on with the book?' At the moment I ............... chapter four. (read)

  • My mother................. all the doors and windows before she goes to bed. (lock)

  • I ....................away most of my old books when 1 moved house. (throw)

  • Scientists.........................some fundamental discoveries in the 18th century. (make)

  • Alice ...................... her mother in London most weekends. (see)

  • 'What's that terrible noise?' `The neighbors..........................a party.' (have)

  • At the start of his career, Cousteau..................the aqualung, opening the oceans to explorers, scientists, and leisure divers. (invent)

  • ................. durian when you lived in Malaysia? (ever/ eat)

  • Both ancient and recent records show that farmers......................... long hours.(work)

VI. Choose the correct verb form.​​ 

1. I'd like to borrow this book. ..................................it yet?

 a. Did you read b. Had you read c. Have you read​​  d. Do you read

2. We........................ in this town for a long time. We....................here sixteen years ago.
 a. had been/ come​​  b. have been/ came ​​ c. were/ came​​  d. are! came

3. No breakfast for Mark, thanks. He..........................breakfast.

 a. hasn't eaten b. didn't eat c. isn't eating d. doesn't eat

4. The news came as no surprise to me. I................... for some time that the
 factory was likely to close.

 a. knew b. had known c. have known​​  d. know

  • Fish were among the earliest forms of life. Fish......................on earth for ages and ages.

 a. existed b. are existing c. have existed​​  d. exist

  • Glenda ..................... extremely hard when she was a student.

 a. worked b. has worked c. was working​​  d. had been worked

7. The World War II .............. in 1939 and ...................in 1945.

 a. begins/ ends b. had begun/ ended

 c. has begun/ had ended d. began/ ended

8. I..............at the checkout when I ................... a strange-looking man.

 a. waited/ noticed b. was waiting/ noticed

 c. waited/ was noticing d. was waiting/ had noticed

9. According to the research reports, people usually..................in their sleep 25 to 30 times each night.

 a. turn b. are turning c. have turned d. turned. .

10. Homestead High School's football team.......................a championship until last season.

 a. has never won b. had never been winning

 c. is never winning d. had never won

VII. Complete the conversations using the words in brackets. Put the adverbs in the best place.

1.​​  A: Did you know the man who tried to steal your bag?

 B: No, but I .................... him again. (certainly/ recognize / would)

2.​​  A: That was a goal, wasn't it?

 B: Yes, the ball .................. the line. (clearly/crossed)

3.​​  A: The weather is a lot better today.

 B: It said on the radio it .............. later. (probe/ rain/ will)

4.​​  A: How do we get to Mike's place?

 B: I don't know. I ..................... the directions. (didn't/ fully / understand)

5.​​  A: It's quiet here today, isn't it?

 B: Yes, the neighbors ............. cut on a Sunday. (usually/are)

6.​​  A: Have you been to this place before?

 B: Yes, I .............. as a ​​ child. (it/ occasionally/visited)

7.​​  A: Did the computers crash this morning?

 B: Yes. but they............... main. (soon/ were/working)

8. A: Your friend's late. Vicky.

 B: Rachel...............that we arranged to go out. (forgotten/ has/ obviously)
9.​​ 
 A: Do you know them?

 B: Yes, they live in the same street as me but I ............... to them. (never/ have/ spoken)
10. A: Have you finished your homework yet?

 B: Yes, I have. But I.................homework. (hate/really)

VIII. ​​ Are the adverbs in the right position or not? If they are correct, put a tick. If they are not, write the correct answer.​​ 

1. He sings always when he's having a shower. ..........................................

2. I just have bought a new car. ..........................................

  • Normally, we don't worry if the children are ..........................................

 late home from school.

4. He speaks fluently five languages. .........................................

5. Jenny has been appointed recently Professor of Nursing. .........................................

6. I was totally unprepared for the news. ..........................................

7. The traffic isn't usually as bad as it was this morning. .........................................

8. He ​​ had been to London never before. .........................................

9. Susan became soon bored with the new toys. ..........................................

10. John frequently was away from home in his new job. ..........................................

11. They are at home these days hardly ever. ..........................................

12. I could never understand why he got so annoyed. ..........................................

13. We had been already given three leaving presents. .........................................

14. Being alone brought her usually a sense of peace. .........................................

15. Jim never phones me. I have always to phone him. .........................................

IX. Read the passage, then choose the correct completion.

Last year 1 went to Nepal for three months to York in a hospital. When the hospital let me have a few days' holiday, 1 decided to go into the jungle and I asked a Nepalese guide, Kamal Rai, to go with me. In the jungle there was a lot of wildlife, but we were trying to find big cats, especially tigers. We climbed onto the elephants' backs to get better view, but it is unusual to find tigers in the afternoon because they sleep in the heat o the day. Then, in the distance, we saw a tiger, and Kamal told me to be very quiet. We crept nearer and found a dead deer. still bleeding. This was the tiger's lunch! Suddenly. I started to feel very frightened.

We heard the tiger a second before we saw it. It jumped out like a flash of lightning, five hundred kilos plus and four. meters long. I looked into its eyes and face, and saw right down the animal's throat. It grabbed Kornal's between its teeth, but I managed to pull Kamal away. One of our elephants ran at the tiger and made it go back into the grass, so we quickly escaped to let the tiger cat its lunch. That night it was impossible to sleep!

1. ​​ The writer went to Nepal ..................................

a. for holidayb. for treatmentc. for business​​  d. on a visit​​ 

2. When having a few days off, he decided to go into............

a. the remote villagesb. the mountains

 c. the seaside d. the tropical forest

3. He wanted to see.....................

a. wildcatsb. tigersc. wildlife ​​ d. wild animals

4. He felt very frightened when...............................

 a. he saw a tiger b. he saw the tiger's lunch a. chat

 c. he crept nearer d. he found a deer

5. The tiger .................................

  • was like a flash of light

  • saw them a second before they saw it

  • jumped out very fast

  • jumped out of the grass at about four meters.

6. Kamal made his escape when ...........................

 a. one of the elephants ran at the tiger b. the tiger went back into the grass

 c. the tiger ate its lunch d. the writer pulled him away

 

 

TEST FOR UNIT 1

I. PRONUNCIATION​​ 

A. Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differ­ently from the others.

1. a. scream b. death c. ready d. peasant

2. a. traveled b. stared c. landed d. seemed

3.​​  a. chat b. panic c. park d. passenger

4. a. frightening b. brigade c. pilot d. fire

5. a. technology b. teaching c. purchase d. lunch

B. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1.​​  a. tobacco b. contented c. buffalo d. transplanting

2. a. passenger b. purchase c. district d. routine

3. a. technology b. comfortable c. activity d. experience

4. a. repair b. harrow c. arrive d. announce

5. a. interested b. serious c. wonderful d. immediate

II. VOCABULARY AND EXPRESSION​​ 

Choose the one word or phrase - a, b, c or d - that best completes the sentence or substitutes for the underlined word or phrase.

1 . John isn't​​ content with​​ his present salary.

a. excited aboutb. satisfied withc. disappointed aboutd. interested in

2. We.................the seedlings into peaty soil.

a. takeb. ploughc. raised. transplant​​ 

3. We​​ seldom​​ set: each other anymore.

 a. sometimes b. occasionally c. frequently d. rarely

  • She​​ purchased​​ a number of shares in the company.

 a. invested b. sold c. exchanged d. bought

  • She got......................as soon as the alarm clock went

 a. over/ on b. up/ down c. up! off d. on/ off.

  • The plane from Dallas ................. two hours late, so I missed my connect­ing flight from Frankfurt to London.

a. took onb. took inc. took overd. took off

  • We had a nice​​ chat​​ over a cup of tea.

 a. formal talk b. informal talk c. serious talk d. long talk

  • It was time to................the kids ready for bed.

 a. prepare b. get c. take d. make

9. Houses .................as a bomb exploded in the neighborhood.

a. dippedb. disappearedc. droppedd. shook​​ 

10. It was a difficult tune, but we never gave up​​ hope.

 a. stopped b. continued c. had d. offered

III. GRAMMAR AND STRUCTURE​​ 

A. Choose the one word or phrase - a, b, c or d - that best completes the sentence.

1. ​​ I'll see him when he .......................here tomorrow..

a. comesb. will comec. has comed. had come

2. We've given up..................... to persuade them​​ 

 a. trying/ changing​​  b. trying/ to​​ change​​  c. to try/ changing​​  d. try/ to change

  • Maria is going to stop....................dinner, so she may be late.

 a. eating b. to eat c. for eating d. eat

  • As soon as the light turned red, she....................the car.

 a. stopped b. has stopped c. was stoppingd. stops

5. The baby is so big! How much...........................now?

 a. is she weighing ​​ b. she weighs c. does she weigh​​  d. did she weigh

  • Harry works all the time. He.......................

a. never relaxesb. relaxes never​​  c. often relaxes​​  d. relaxes sometimes

  • These glasses are so dirty. You need.................them.

a. washb. washing.​​  c. to washed​​  d. ​​ washed

  • The last time I ........... swimming was when we were in Spain. ​​ 

 a. had gone b. went c. has gone d. was going.

  • Johnny.................the paper when I............. him.

a. read/ interrupted  b. read! was interrupting

 c: has read/ interrupted d. was reading. interrupted

  • We were told.................and fasten our seat belts.

 a. to sit down b. sitting down c. sit down d. that sit down

  • I ....................at six o'clock, but ......... to be up by five.

 a. normally get up/ I have sometimes​​  b. normally get up/ sometimes I have​​ 

 c. get normally up/ sometimes I have​​  d. get normally up/ ​​ I sometimes have

  • The house was very quiet when I got home. Everybody ................. to bed.

 a. have gone b. went c. had goned. goes

  • It was the most............... experience of my life.

 a. frighten​​  b. frightening c. frightened d. frightful

  • .............. I sympathize with your point of view. I cannot accept it.

a. Althoughb. In spite ofc. Because  d. As​​ 

15.............. a long time for the bus.

 a. We have to always wait b. We always​​ have to​​ wait

 c. We have always to wait d. We have​​ to wait always

B. Identify the one underlined word or phrase - A, B. C or D - that must be changed for the sentence to be correct.​​ 

  • It was​​ an​​ extremely​​ frightened​​ experience​​ in​​ my life.

 A B C D

  • Mark​​ went on​​ working​​ despite​​ he​​ felt​​ unwell.

 A B C D

  • Frank​​ is usually swimming​​ before​​ work,​​ but​​ this morning he​​ is jogging.​​ 

 A B C D

4. Once​​ when​​ 1​​ was​​ ten.​​ I used to get​​ sick and​​ went​​ to the hospital.
 A B C D

5.​​ As soon​​ as the alarm clock​​ had gone off, she​​ woke up​​ and​​ go out of​​ bed.

 A B C D

6.​​ All the​​ children​​ have been returned​​ safe​​ to​​ their parents.

 A B C D

7. I know you're​​ too busy​​ to stay, but​​ I look forward​​ to ​​ see​​ you again..​​ 

 A B C D

8.​​ Have​​ you​​ forgotten​​ to lock​​ the back door​​ frequently?

 A B C D

  • I like​​ lying​​ on​​ the beach,​​ so I​​ always ​​ spend my holiday​​ to sunbath.​​ 

 A B C D

10. The bank​​ lent​​ us money​​ for a down payment, so now we​​ owned​​ the house​​ we​​ used to rent.

 A B C D

IV. SPEAKING​​ 

Choose the sentence or phrase that best completes the dialogue.

  • What do you usually do on your day off?

  • (1) ________________________________________________

  • Do you get much exercise?

  • (2) ________________________________________________

  • How often do you exercise?

  • (3) ________________________________________________

  • What do you usually do?

  • (4) ________________________________________________

  • Where do you go swimming?

  • (5) ________________________________________________

  • You're really in good shape!

  • (6) ________________________________________________

  • a. I usually drive to work. b. I will sleep all day.

 c. I usually do not much. d. Nothing much. I always sleep until noon.

  • a. I usually do ​​  b. Yes. I do c. How about you?​​  d. Very often.

  • a. No, I sometimes do. b. Yes, I often do.

 c. About three times a week. d. Often I don't do.

  • a. I usually go swimming and play badminton.

 b. No. I never do

 c. I go straight home after work.

 d. I watch TV a lot.

5. a. Every day from 5 to 6. b. I always go to the YWCA.

 c. No, I play tennis d. I usually go by motorbike

6.​​  a. Yeah, I'm a real couch potato. b. Oh, are you?

 c. Thanks a lot. d. Good for you!

V. READING COMPREHENSION​​ 

A. Choose the one option - a, b, c or d - that best fits each of the num­bered blank.

David Evans is a farmer. He does farming on his own land in Wales. The farm has (1).............. ​​ his family for generations. The soil is poor. David (2)................ sheep on his land. He does not employ (3)................ fulltime workers. His sons help him when they are not (4)........... school. His wife adds to the family income by (5) ............... ​​ eggs which her hens produce. In summer she often (6) ............... ​​ paying guests into the farmhouse. The guests from the city enjoy their quiet holiday in the clean country (7)............... and Mrs. Evans enjoys having some (8).............. ​​ money to spend on clothes for her children and herself. However, it is a lonely life for the Evans family when the guests​​ have gone. The question is that if his children want to (9) ............... the farm when Mr. Evans gives up working. Country life is quiet and (10) ...............​​  to them. It is quite likely that they will leave the farm for the city some day.

  • a. been to b. belonged to c. possessed d. depended on

  • a. feeds b. Grows c. raises d. leads

  • a. some b. more c. much d. any

  • a. in b. for c. at d. on

  • a. selling b. sells c. to sell d. sell

  • a. take b. takes c. took d. is taking

  • a. wind b. sights c. life d. air

  • a. more b. free c. extra d. interest

  • a. take off b. take over c. take after d. take care

  • a. interesting b. exciting c. dull d. peaceful

B. Read the passage, then choose the correct answer –a, ​​ b. c. or d.

ROUTINES

Think about your daily life. Do you follow the same read 😮 work every day? Do you sit in the same place in class? When you get dressed, do you always put the same leg or arm in first? You probably do, because we all have routines in our lives.

Routines save time and energy because you do them without thinking, that's why they are so important in the morning when your brain isn't active. Here's Jo talking about her morning routine.

'Oh yes. I always do exactly the same things. 1 wake up at seven o'clock every morning, but I don't get quarter past seven. I switch on the radio and listen to the news. Then I go to the too and I brush my- teeth. I have a shower and dry my hair. Then I choose my clothes and I get dressed. I don't eat anything for breakfast. I just have a cup of coffee. Then I go to work. Yes, it's always the same.'

Routines are very useful. but they also make you uncreative. So some­times it's a good idea to break your routines. Get out of bed on the opposite side. Listen to a different radio station. Take a different route to work. Eat something different for breakfast. Change your routine. You never know, it could change your life.

1. This passage is mainly concerned with .................

 a. our usual ways of doing things b. our daily activities

 c. Jo's timetable d. changes in our lives

2. According to the passage, routines are useful because................

 a. we can do them in the morning b. they make a habit of never thinking

 c. they save time and energy d. we all have them in our lives

3. The word 'loo' in line 9 can best be replaced with ................

 a. balcony b. bedroom c. sink d. toilet

4. What is the main disadvantage of routines?

  • Routines make us unable to create things or to have new ideas.

  • Routines may change our life.

  • Routines make a habit of never thinking before doing.

  • Routines make us do the same things day after day.

5. Which of the sentences is true?

  • Routines make our brain creative.

  • People who have routines are unable to think.

  • We shouldn't break our routines.

  • Our lives could be changed if we change our routines.

VI. WRITING

Choose the best answer to complete the second sentence so that it has a similar meaning to the​​ first one.

  • I wish I hadn't sold my bike.

 I regret ______________________________________

 a. to sell my bike. b. selling my bike.

 c. I had sold my bike. d. not to sell my bike.

  • No one told me about the change of plan.

 I_____________________________________

  • knew about the change of plan.

  • am not known about the change of plan.

  • was told about the change of plan.

  • didn't know about the change of plan.

3. Nigel​​ felt​​ sick from eating too many cakes. Nigel felt sick because _____________

 a. he has eaten a lot of cakes. b. he was eating too many cakes.​​ 

 c. there were too many ​​ cakes he ate. d. he had eaten too many cakes.

4. In the middle of our lunch there was a knock at the door.

When _____________________________________

  • we were having lunch, there was a knock at the door.

  • we knocked at the door, we were having lunch.

  • we had just finished lunch, there was a knock at the door.

  • our lunch were in the middle there Was a knock at the door.

5. Their game of badminton is always on Tuesday.​​ 

 They_____________________________________

a. always play their game of badminton

b. play badminton always on Tuesday.

c. always play badminton on Tuesday.

d. have always played badminton on Tue:

6. Adrian wears jeans all the time.​​ 

 Adrian _____________________________________

 a. always wears jeans. b. often wears jeans.

 c. sometimes wears jeans d. usually wears jeans.

 

ANSWER KEY

Unit 1

I.​​ ​​ 

2. pick 4. bit 6. sip 8. sick 10. cheap 3. heat 5. read 7. leave 9. seen/ scene 

II.​​ 

1. d 2. j 3- i 4. h 5. e 6. g 7. b 8.f 9. a 10. c 

III. ​​ 

1. are . 5 manufactures 9. are 13. doesn’t go 17. worked 

2. live 5. leaves 10. catches 14. will start 18. is hoping/hopes 3. gets up 7. likes 11. is 15. is looking 4. works 8. suspects 12. avoids 16. lived 

IV.​​ 

1. Did you have 4. saw 7. didn’t know 10. did Sarah enjoy 

2. was 5. didn't try 8. did you go 11- enjoyed • 3. looked 6 did you see 9. didn’t like . 12-didn’t want 

V.​​ 

1. grow 6. collects  11. sees ​​ 2. nonnally cook/ am normally cooking 7. am reading 12. are having• ; 3. usually get up 8. locks 13. invented; 4. wrote 9. threw 14. Did you ever eat 5. arrived 10. made 15: work 

VI.​​ 

1.c 2. b 3. d 4 b 5. c 6. a 7-d 8.b 9. a 10. d 

VII.​​ 

1. would certainly recognize 6. occasionally visited it/ visited it occasionally 

2. clearly crossed 7. were sooạ working 3. will probably rain 8. has obviously forgotten 4. didn’t fully understand 9. have never spoken 5. are usually 10. really hate 

VIII.​​ 1. always sings 9. soon became bored 

2. have just bought 10. was frequently away 3. 11. are hardly ever at home 4. speaks five languages fluently ​​ 12. ​​ 5. has recently been appointed 13. had already been given 6.  14. usually, brought her . 7.​​ ​​ 15. always have to phone 8. had never been 

IX.​​ 

1. F 2. T 3. T 4 F 5. F 6. T 

X. 

1. He regretted not saying goodbye to her at the airport. 

2 .I wasn’t told about the change of the plan.  

3. When we were having/ eating lunch there was a knock at the door. 

4.​​ They always pláy badminton on Tuesday. 

5. Adrian always wears jeans. 

6 .I havẹ played the piano since I was six. 

7. Anne suggested going there by bus.

8. This is the first time I have been ini/ to England. 

9. The children aren’t old enough to see horror films. 

10. The sea was too rough for children to swim.

 

TEST FOR UNIT 1

I.

A. 1. a 2. c 3. c 4.b 5. a 

B. 1.C 2 d 3. b 4. b 5. d . 

Il.

1c 2. a 3. b 4.d. 5 .b 6. d 7. d 8. d 9. b 10. b 11. b​​ 12.​​ d 13. a 14. d 15 b

III . 

A. 1. a 2. b .3. b 4. a 5. c 6. a 7. c 8. b 9. d 10. a 

11. b 12. c 13. b 14. a 15.b 

B. 1. c (frightening) 4-C(got) 7. D (to seeing) 10. c (own) 

2. c(although) 5. B(went off) 8-c(locking) 3. A (usually swims) 6. c (safely) 9. D (sunbathing)

IV. 

1. d 2. b 3. c 4. a 5. b 6. c 

V.

Ạ.1.b 2. c 3. d 4. c 5. a 6.b 7. d 8. c 9. b 10. c 

B. 1. a 2. c 3. d 4. a 5. d 

VI.​​ 

1.b 2. c a. d 4. a 5. c 

 

 

 

Series NavigationBài Tập Tiếng Anh 10 Unit 2: School Talks Có Đáp Án- Mai Lan Hương >>

BÌNH LUẬN

Vui lòng nhập bình luận của bạn
Vui lòng nhập tên của bạn ở đây